top of page
Asset 10150.png

om Dhaba

Historien om de første Dhabas i Indien kan spoles fem hundrede år tilbage i tiden. Oprindeligt blev de skabt for at servere friske og lokale retter til rejsende på de yderst benyttede og travle veje, men senere kom Dhabas til storbyerne. I dag spiser millioner af mennesker i de traditionelle indiske madboder.

Delhi og Delhi-ites er kendt for deres umættelige appetit trods det uendelige udvalg af mad. Hvorvidt du vandrer igennem et tæt kaotisk marked eller langs byens sidegader vil aromaerne af Street Food tvinge dig til at kigge nærmere.

 

Old Delhi er kendt som street food hovedstaden, og er også pakket med madboder. Flere beretninger fra de besøgendes øjne beskriver gang på gang det organiserede kaos, der møder dem i Old Delhis midte.

Der eksisterer en form for varme og hengivenhed, du ikke føler eller mærker i andre dele af byen. Fra sizzling kødspisere til frisklavet naan er der på markedet ingen mangel på hverken smag, aroma eller farve. Krydderi er den mest værdifulde valuta i disse små Dhabas. Det indiske klima, der fremmer krydderiernes vækst kombineret med Delhi-ities store kulinarisk arv, gør dem mestre i at kombinere smagsaromaer i gadekøkkenet.

Dhabaerne byder folk fra alle økonomiske klasser velkommen på alle gadehjørner. Hér bliver Bollywood stjerner, svedige rishkaw-taxa wallas, rige forretningsfolk, studerende og ægtepar bespist døgnet rundt. Delhi-ites tager til Old Delhi og her møder de hinanden på tværs af barriererne. Uanset klasse, religion, køn og etnicitet er det et lidenskabeligt møde omkring mad. Ja, faktisk kan vi kalde det et rent, historisk kunstværk, når hele byens befolkning mødes i og omkring disse madboder.

Forestil dig en madbod bygget af mudder eller en simpel vogn, hvor en loftsventilator snurrer langsomt rundt – uanset årstiden. Og ved indgangen sidder en cashier. Væggene er prydet med Bollywood plakater og et væld af familieportrætter. Maden er typisk tapasagtige småretter. Alt er hjemmelavet. Og det er utroligt billigt. Det er en del af madkulturen, at man bestiller maden til hele bordet samtidigt. Her er ikke noget, der hedder forret, hovedret og dessert. Al maden serveres på én gang, og alle er lige ved bordet – og nyder maden på lige fod.

 

Vi glæder os til at vise dig, hvordan Dhabaen fungerer på dansk jord. Så pluk dine egne favoritter fra vores menukort og skab din egen menu. Tag smagsoplevelserne ind. Drøm dig til Indien. Lyt til dit indre og forestil dig de travle gadehjørner, hvor alle fandt deres madpause. Lad så vores kokke bringe dig smag og glæde fra de fjerne verdensdele.

 

Velbekomme!

Enayatullah Safi

Grundlægger af Dhaba

 

bottom of page